Čo znamená, ak je na etikete vína uvedené označenie “battonage”?

Red wine bottle and glass on table in vineyard Tuscany Italy

Battonage alebo batonáž je jednou z inovačných metód výroby vína, kedy dochádza ku spočívaniu vína na kvasinkách (vyzrievaniu vína na kaloch), pričom v uvedenom procese dochádza ku aktívnym zásahom vinára – pravidelnému premiešavaniu vína s kvasničnými kalmi. Takéto vína sa vyznačujú svojou väčšou komplexnosťou, zamatovosťou a zvyšuje sa intenzita ovocného charakteru vína. Zároveň zabezpečuje vo víne viac kysličníku uhličitého vytvoreného behom kvasenia, čo má za následok vyššiu sviežosť vína. V prípade, ak sa chceš o vínach odležaných na kaloch dozvedieť viac, klikni na článok o metóde sur lie TU.

Body
  • Získajte body za nákup. Získajte 1 bodov za každé 1.00 vynaložené
  • image
    Použiť body pri platbe

    Spôsob prepočtu: 1.00 = 100 bodov

  • Konvertovať body na kupón

    Spôsob prepočtu: 1.00 = 100 bodov

Body Body