VÍNO LUDVIK s. r. o.

SHARE

SHARE

Adresa

Tehelná 11, 902 01 Pezinok

GPS

48.2846457, 17.2760148

Dátum vzniku: 1989

Príbeh vinárstva:

Víno Ludvik je rodinné vinohradníctvo a vinárstvo, založené Ing. Ľudovítom Žofiakom mladším a starším v roku 1989. Obhospodaruje 10 ha vinohradov v Modre v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Snahou firmy bolo dosiahnuť tradičný model rodinného vinárstva a to byť sebestačný vo výrobe hrozna, vybudovať vinársku firmu, vybudovať vlastnú vinotéku, gastronomické zariadenie a ubytovacie zariadenie. Vína Víno Ludvik sú určené pre ľudí, ktorí hľadajú kvalitu. Víno vyrábajú v spracovateľských priestoroch v Pezinku na Tehelnej ulici, z vlastného dopestovaného hrozna. Nosné odrody sú Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Chardonnay, Rulandské biele, Devín, pre Modru typická odroda Dievčie hroznou. Z modrých odrôd je to hlavne Svätovavrinecké a Cabernet Sauvignon. Vybrané modré odrody dokupujú od pestovateľov z Južného Slovenska. Vína z produkcie Víno Ludvik získali množstvo významných ocenení na výstavách vína. Víno nepredávajú v supermarketoch, zameriavajú sa na reštaurácie, hotely, špecializované vinotéky, korporátnu a privátnu klientelu. Každoročne dokupujú nové vinohradnícke plochy, vysádzajú a obnovujú vinohrady. Zamerali sa na slovenské novošľachtence. V tomto roku vysadili odrodu Devín a momentálne pripravujú pôdu na výsadbu Dunaja. Cieľom firmy je dorábať hrozno šetrným spôsobom a produkovať moderné vína s odrodovým charakterom.

Rozloha vlastných vinohradov: 10 ha

Vinohradnícka oblasť: Malokarpatská

Vinohradnícky rajón: Modranský rajón

Vinohradnícka obec: Modra

Vinohrady/hony: vinice sa nachádzajú na rôznych honoch v Modre, a to predvošetkým Folegrundy, Sebreky, Šajby, Ingle, Badogy, Dolné Grefty, Hliny

Typ pôdy:

Folegrundy, Sebreky, Šajby, Ingle, Badogy – piesočnato-hlinité

Dolné Grefty – hlinito-piesočnaté

Hliny – hlinité

Pivnica: spracovateľské priestory na nachádzajú v Pezinku na Tehelnej ulici. Víno vyrába vinárstvo riadenou fermetáciou v nerezových tankoch. Na produkciu niektorých špeciálnych vín sú využívané veľké drevené sudy a na vyzrievanie červených vín barikové sudy.

Špecifikum vinárstva: Firma sa zamerala na odrodu Veltlínske zelené z ktorej vyrábajú celé spektrum vín od klasického suchého vína, cez sladké ľadové víno, víno vyzrievané metódou sur lie a víno vyzrievané v barikovom sude.

Odroda Cabernet Sauvignon je spracovávaná na výrobu ružového vína, červeného vína, ale aj na výrobu sektu, ktorý je vyrábaný tradičnou metódou fermentácie priamo vo fľaši.

Degustácia: Vína VÍNO LUDVIK je možné zakúpiť a degustovať v reprezentačných priestoroch vinotéky v neorenesančného dome na Štúrovom námestí č. 66 v Modre a v Reštaurácií Starý dom na Dukelskej ulici č. 9. Vína môžete nájsť taktiež pravidelne na podujatiach organizovaných v Malokarpatskej oblasti, ako sú Modranské pivnice, Chute Malých Karpát, Vinobranie, Pezinské pivnice, Dni otvorených pivníc na sv. Urbana, Dni otvorených pivníc na sv. Martina a pod.

Iné aktivity: Okrem výroby vín majitelia prevádzkujú aj pridruženú vinotéku a penzión na Štúrovom námestí č.66 v Modre, ako aj reštauráciu Starý dom na Dukelskej ulici č. 9. V uvedenom reštauračnom zariadení sú pravidelne organizované taktiež svadby, pričom priestory sú vhodné aj na organizovanie eventov.

Najvýznamnejšie ocenenia: Vína z produkcie vinárstva VÍNO LUDVIK sú pravidelne umiestňované na prestížnych súťažiach. Konkrétne ocenenia sú súčasťou popisu vín a môžete ich tak nájsť v časti obchodu Vínneho klubu.

Body
  • Získajte body za nákup. Získajte 1 bodov za každé 1.00 vynaložené
  • image
    Použiť body pri platbe

    Spôsob prepočtu: 1.00 = 100 bodov

  • Konvertovať body na kupón

    Spôsob prepočtu: 1.00 = 100 bodov

Body Body