Vinárstvo Martin Pomfy – Mavín

SHARE

SHARE

Adresa

Pezinská 7, 902 01 Vinosady

GPS

48.3064908979, 17.2878885269

Dátum vzniku: 2001

Príbeh vinárstva:

Majiteľ vinárstva Martin Pomfy pochádza z vinohradnícko-vinárskej rodiny. Od malička tak boli pestovanie hrozna a výroba vína súčasťou jeho života. Objaveniu lásky k vinohradom, vínu a prebádavaniu tajov okolo výroby výnimočného vína tak nič nestálo v ceste. Sám majiteľ hovorí, že jeho snom bolo vyrábať víno podľa seba a svoj sen si tak od roku 2001 vínami Pomfy poctivo plní.

Rozloha vlastných vinohradov: 12 ha

Vinohradnícka oblasť: Malokarpatská

Vinohradnícky rajón: Modranský

Vinohradnícka obec: Vinosady

Vinohrady/hony: Hauspereg, Letné, Blatnace grefty, Grefty, Šajby, Krížna III., Devini, Pustáky, Huncpereg

Typ pôdy:

Hauspereg, Letné, Grefty, Huncpereg: hlina-bridlica

Blatnace grefty: zelený íl

Šajby: hlina-žula

Krížna: hlina-ryolit

Devini: hlina

Pustáky: hlina-spraš

Pivnica: V pivnici vinárstva Pomfy nájdete barrique sudy o objeme 225litrov, veľkolitrážne dubové sudy rôznych objemov, ako aj nerezové tanky.

Špecifikum vinárstva: Vinárstvo Pomfy sa zameriava na ekologické poľnohospodárstvo. Samozrejmosťou je tak pestovanie hrozna v bio kvalite, pričom vína sú vyrábané bez použitia enologických prípravkov a vďaka prírodnej ceste výroby vín sa vinárstvo Pomfy môže pochváliť vínami s nízkym obsahom histamínu a prívlastkom vegan.

Degustácie: Vinárstvo Pomfy ponúka po dohode možnosť riadených skupinových degustácií. Degustácie prebiehajú autenticky pri sudoch v pivnici vinárstva.

Najvýznamnejšie ocenenia: Vinárstvo Pomfy sa môže pochváliť zaujímavosťou, ktorá je na slovenskom trhu dokonca exkluzivitou – vína Pomfy hodnotí uznávaný someliér Frank Smulders, ktorý je držiteľom výnimočného titulu Master of wine. V sekcii obchodu tak pri jednotlivých vínach nájdete v rámci popisu vína uvedené aj bodové hodnotenie udelené Frankom Smuldersom.

Body
  • Získajte body za nákup. Získajte 1 bodov za každé 1.00 vynaložené
  • image
    Použiť body pri platbe

    Spôsob prepočtu: 1.00 = 100 bodov

  • Konvertovať body na kupón

    Spôsob prepočtu: 1.00 = 100 bodov

Body Body