Vinárstvo Limbavin

SHARE

SHARE

Adresa

Podlesná 1, 900 91 Limbach

GPS

48.2907173709, 17.215898037

Dátum vzniku: 1998

Príbeh vinárstva:

Vinárstvo Limbavin bolo založené v roku 1998, a to pričinením dvoch bratov Ladislava a Jaroslava Pučeka, so sídlom v tradičnej vinohradníckej dedinke Limbach. Tradícia výroby vín bola prenesená z otca na synov, pričom v objavovaní krásneho sveta vín pomáhal bratom už od útleho veku ich otec pán Ladislav Puček.

Rozloha vlastných vinohradov: 5 ha

Vinohradnícka oblasť: Malokarpatská

Vinohradnícky rajón: Pezinský

Vinohradnícka obec: Limbach

Vinohrady/hony: Bajzle, Farské, Machergut, Sahara, Horné Záhumenice

Typ pôdy: Piesočnato – hlinitá a podložie tvorí granit – zvetralá žula

Pivnica: Pivnicu vinárstva tvoria antikorové sudy vybavené najmodernejšou technológiou chladenia a ohrevu muštov, riadenou softwarom. Na výrobu červených vín využíva vinárstvo drevené sudy barrique. Vína su flašované vlastnou modernou fľašovacou linkou.

Špecifikum vinárstva: Vína Limbavin sú vinármi vyrábané s maximálnym dôrazom na kvalitu, autentickosť a malokarpatský charakter. Uvedený prístup je tak charakteristický minimom zásahov, zameraním na odrodovosť a prirodzenosť.

Degustácia: Vinárstvo poskytuje po dohode možnosť riadených degustácií, pri ktorých máte možnosť ochutnať aktuálnu ponuku vín pod vedením someliéra, ktorý Vás tiež prevedie výrobnými priestormi vinárstva. K degustácii vín je zabezpečený studený záhryz ale aj regionálne špeciality teplej kuchyne. Vinárstvo disponuje dvomi degustačnými miestnosťami. V prípade priaznivého počasia je možnosť dohodnúť si degustáciu priamo vo vinohrade.

Iné aktivity: Vinárstvo ponúka aj možnosť ubytovania vo vlastnom penzióne Villa Vinica, ktorý sa nachádza priamo v areáli vinárstva. Villa Vinica Vám ponúka útulné ubytovanie v piatich priestranných príjemne zariadených izbách s krásnym výhľadom na Limbach a okolie. Zariadenie je v klasickom vidieckom štýle s dvojposteľou, komfortnými kreslami i konferenčným stolíkom s prípojkou na internet a televízorom. Každá izba má kúpeľňu so sprchou alebo vaňou, WC a umývadlo. Každý deň sú pre ubytovaných hostí pripravované bohaté raňajky.

Najvýznamnejšie ocenenia: Za viac ako 20 rokov pôsobenia vinárstvo LIMBAVIN získalo množstvo ocenení z domácich, ale aj zahraničných súťaží. Medzi jedno z nich patrí aj titul Vinárstvo roka EVIRS.

Body
  • Získajte body za nákup. Získajte 1 bodov za každé 1.00 vynaložené
  • image
    Použiť body pri platbe

    Spôsob prepočtu: 1.00 = 100 bodov

  • Konvertovať body na kupón

    Spôsob prepočtu: 1.00 = 100 bodov

Body Body