Vinárstvo Juraj Zápražný

SHARE

SHARE

Adresa

Pezinská 12, 902 01 Vinosady

GPS

48.3059556771, 17.2867941856

Dátum vzniku: 1999

Príbeh vinárstva:

Založením vinárstva v roku 1999 rodina Zápražných nadviazala na dlhoročnú rodinnú tradíciu výroby vína. Osem hektárov vlastných vinohradov, ako aj vinárstvo, sa nachádzajú na úpätí Malých Karpát v malebnej obci Vinosady. Okrem hrozna v uvedených vinohradov rodina Zápražných kupuje hrozno s najvyššou kvalitou z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, čo jej pomáha každý rok vyprodukovať okolo 80 000 fliaš kvalitného poctivého slovenského vína.

Rok čo rok rodina Zápražných inovuje vinárstvo, vďaka čomu momentálne využívajú najpokrokovejšie technológie na spracovanie hrozna a výrobu vín. Ľudia, vinohrady a samozrejme jedinečné novopostavené pivnice vytvárajú srdce vinárstva. Vinárstvo Zápražný sa tak môže pochváliť poctivými vínami, ktoré robia radosť zákazníkom nielen doma, ale aj vo svete.

Rozloha vlastných vinohradov: 8 ha

Vinohradnícka oblasť: Malokarpatská

Vinohradnícky rajón: Pezinský, Modranský a Strekovský

Vinohradnícka obec: Pezinok, Modra, Jasová

Typ pôdy:

Pôdu vo viniciach Malých Karpát tvoria od ľahkých hlinito-piesočnatých, cez stredne ťažké ílovito-hlinito-kamenisté, až po ťažké ílovité pôdy

Dominantnou pôdnou zložkou vo viniciach Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti tvorí spraš

Pivnica:

Barikové pivnice vrátane archívnej pivnice vinárstva Zápražný sú postavené z 350 ročných recyklovaných Pálffyovských tehál. Pri výrobe vín využívajú drevené súdy rôznych objemov (vrátane barikových), výrobcov a vypálení. Vďaka napredovaniu v technológiách sú samozrejmou výbavou pivnice aj nezerové cisterny či vinifikátory.

Špecifikum vinárstva:

Hlavným úmyslom majiteľov vinárstva pri výrobe vín je čo najväčšie možné spojenie s prírodou. O uvedenom smerovaní nemôžete mať pochybnosti už pri prvom pohľade na vinárstvo – dominantná zatrávnená zelená strecha tvorí súčasť výrobnej haly. Vinárstvo sa môže pochváliť taktiež zachytávaním kvasného CO2, ktoré následne opätovne využíva pri sýtení vín, pričom dôraz kladie aj na uprednostnenie obnoviteľných zdrojov energie.

Degustácie:

Vinárstvo ponúka po dohode súkromné degustácie, ale aj možnosť využitia priestorov a služieb pre firemné eventy.

V rámci súkromných degustácií tak môžete v spoločnosti až 35 priateľov zažiť neopakovateľný zážitok spojený s eleganciou vín a pivníc Zápražný. Snúbenie jedla s vínom je samozrejmosťou a preto Vám vedia ponúknuť chutné, bohaté studené misy alebo teplé jedlo na želanie. Pri degustácií vín Vás čaká nezameniteľná atmosféra spolu s prehliadkou vinárstva.

Samozrejme Vám a vašim kolegom, zamestnancom alebo business partnerom vo vinárstve radi pripravia jedinečnú degustáciu či prednášku pri pohári dobrého vínka. Pivničné degustačné priestory sú prispôsobené maximálne pre 35 ľudí, avšak pri vyššom počte ľudí je možné pripraviť takúto degustáciu v externých priestoroch.

Body
  • Získajte body za nákup. Získajte 1 bodov za každé 1.00 vynaložené
  • image
    Použiť body pri platbe

    Spôsob prepočtu: 1.00 = 100 bodov

  • Konvertovať body na kupón

    Spôsob prepočtu: 1.00 = 100 bodov

Body Body