Château Rúbaň

SHARE

SHARE

Adresa

Rúbaň 420, 941 36 Rúbaň

GPS

47.9329515895, 18.3934307098

Dátum vzniku: 3.1.2012, s premiérovým ročníkom vín 2014

Príbeh vinárstva:

Nové, moderné vinárstvo z južného Slovenska, ktoré sa nachádza v srdci strekovského regiónu, v malebnej dedinke Rúbaň, v areáli historického kaštieľa z polovice 18. storočia. Vyrába vína z hrozna, ktoré pochádza výlučne zo svahov v okolí obcí Strekov a Rúbaň, pričom k výrobe vín používa najmodernejšie technológie a citlivo spája tradície a históriu regiónu s charakterom každej odrody. Spracováva hrozno z nových slovenských odrôd viniča ako Hossa, Mília, Noria, Svoj sen, Hron či Dunaj, z ktorých niektoré sa takmer výlučne pestujú iba v tomto regióne a ich šľachtenie prebiehalo práve v strekovských vinohradoch. Produkcia vinárstva je v súčasnosti na úrovni 110 tisíc fliaš ročne.

Vinohradnícka oblasť: Južnoslovenská

Vinohradnícky rajón: Strekovský

Vinohradnícka obec: Rúbaň (sídlo), pôvod hrozna Strekov, Rúbaň, Jasová

Typ pôdy: Zásaditá, hlinito-ílovitá, morská nanášanina

Pivnica: Pôvodná historická sudová pivnica a nová pivnica, v ktorej sa využívajú šetrné technológie.

Špecifikum vinárstva: Výroba vín z ručne zberaného a triedeného hrozna, výlučne zo strekovského vinohradníckeho rajónu s dôrazom na odrodový charakter jednotlivých vín.

Degustácia: Vinárstvo ponúka po dohode možnosť riadených degustácií. Bližšie informácie na domovskej stránke vinárstva na www.chateauruban.sk.

Iné aktivity: Okrem vyššie uvedených degustácií, Château Rúbaň ponúka v rámci svojho areálu možnosť uskutočnenia svadieb, eventov, firemných akcií, teambuildingov. Súčasťou je aj ponuka štýlového ubytovania a ďalších zážitkových podujatí v nádhernom areáli kaštieľa (bližšie info na www.chateauruban.sk).

Najvýznamnejšie ocenenia: Château Rúbaň sa môže pochváliť každoročným bohatým zastúpením svojich vín v Národnom salóne vín SR, ako aj celou radou ocenení z prestížnych domácich a zahraničných súťaží.

Body
  • Získajte body za nákup. Získajte 1 bodov za každé 1.00 vynaložené
  • image
    Použiť body pri platbe

    Spôsob prepočtu: 1.00 = 100 bodov

  • Konvertovať body na kupón

    Spôsob prepočtu: 1.00 = 100 bodov

Body Body